Čišćenje lica

Čišćenje lica

 

Čišćenje lica je važan korak u svakodnevnoj nezi. Mleko, pena i gel za umivanje, micelarna voda, tonik, uklanjaju s lica površinske nečistoće i šminku.

Svakodnevnom upotrebom šminke i krema, a i zbog raznih spoljnih uticaja (zatvoren prostor, klima, grejanje, smog…) poveća se broj mitisera, pojača zamašćivanje, koža zadeblja, ne može da “diše” i potrebno ju je dodatno očistiti.

Nakupljene nečistoće podstiču razvoj bubuljica i akni,  pogoršavaju ten i izgled lica, pa ih je potrebno mehanički skinuti kako bi otvorili začepljene pore, uklonili mitisere, stare ćelije i sve prisutne nečistoće.

Na osnovu tipa kože, broja i oblika mitisera i specifičnih odlika svake kože, treba odrediti najbolji način čišćenja lica, a ponekad je potrebno kombinovati i više metoda, kako bi rezultat bio što bolji.

I učestalost tretmana zavisi od tipa kože( znamo da se masnije kože, za razliku od suvih, češće čiste).

 

Danas je na raspolaganju više metoda za čišćenje lica od kojih su najpopularnije:

 

  1. Ultrazvučno čišćenje lica ( ultrazvučni piling lica), kada se pod dejstvom niskofrekventnog ultrazvuka koža temeljito mehanički čisti!
  2. Čišćenje lica hemijskim materijama, tj.Hemijski piling lica, kada se u svrhu temeljitog, dubinskog čišćenja lica, na kožu nanose različiti rastvori koji imaju za cilj da urade dubinsko čišćenje lica i istovremeno stimulišu kožu na obnavljanje. Ovim se putem sa kože skidaju fleke i neke druge nepravilnosti (bore, prve linije I bore, proširene pore)

 

 

Velika je zabluda da lice treba da čiste samo osobe koje imaju bubuljice i akne. Ako želimo lep ten i ako nastojimo da sprečimo akne i probleme na koži, neophodno je, u zavisnosti od tipa kože, navika i ritma života, makar 4 puta godišnje očistiti lice metodom koja je za osobu najprijatnija a koja obezbedjuje maksimalan učinak.

 

Zakažite Vaš tretman čišćenja lica, ovde!

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*