Epilacija – Bezbednost tretmana!

Epilacija – Bezbednost tretmana!

Da li je epilacija laserom, bezbedna metoda za trajno uklanjanje dlačica  ?

 

 

Trajna epilacija Laserom, najdelotvornija je i najbezbednija metoda za trajnu redukciju dlaka!

Laser se koristi već 30-tak godina sa izuzetno dobrim iskustvom kada su u pitanju i rezultati i moguće neželjene propratne pojave!

Laserska epilacija  zasniva se na principu selektivne fototermolize-kada svetlosni snop lasera (monohromatska koherentna  svetlost) biva apsorbovana od strane pigmenta eumelanina dlake, pri čemu se dlaka, sve do korena zagreje toliko da matične ćelije više nisu u stanju da proizvedu novu dlaku!

Laserski snop biva apsorbovan samo od strane struktura koje sadrže pigment eumelanin ( a to su samo dlake)dok ostale strukture ostaju netaknute. Svetlosni snop prodire samo nekoliko milimetara u kožu, pa su limfne žlezde i sva ostala tkiva i organi bezbedni. To omogućava tretman na svim delovima tela
( pazuh, prepone, vrat…,sve osim zone oko očiju)!

Mnoge osobe sa podozrenjem gledaju na epilaciju pazuha i epilaciju prepona iz straha da bi tretman mogao imati loš uticaj na limfne žlezde, medjutim, upravo je u ovim delovima bezbednije uraditi lasersku epilaciju, nego brijanje i čupanje voskom.

Nakon brijanja i depilacije voskom ili elektoepilatorima, česta je pojava folikulitisa, što je jako neugodno stanje i ponekad zahteva i hiruško i antibiotsko lečenje.
Nakon laserske epilacije, koren dlačice se trajno uništi, dlaka ispada, ne dešavaju se nikakve upale i koža nakon tretmana ostaje glatka i baršunasta, čak bez ikakve mogućnosti pojave  folikulitisa.

Urastanje dlaka je još jedan veliki problem, koji se uspešno rešava trajnom epilacijom laserom, a bez ikakvih mogućnosti da se tokom trajanja tretmana epilacije ili nakon odredjenog broja tretmana ponovo javi.

Da zaključimo: Tretman trajne epilacije  je pouzdan i bezbedan način za trajno uklanjanje dlaka. Svetlosni impuls deluje samo na dlake, jer samo dlake! Sve žlezde, tkiva i unutrašnji organi su apsolutno bezbedni!

Epilacija je mnogo bezbednija od uklanjanja dlaka brijanjem, voskom ili elektroepilatorima!

Epilacijom se rešava problem uraslih dlaka i folikulitisa!

Kako bi epilacija bila efektna i kako bi sveukupno iskustvo tretmana epilacije bilo dobro, najvažniji je pouzdan aparat i profesionalac, koji je dovoljno stručan da napravi najbolju moguću procenu kože i dlaka i u skladu sa tim dozira intenzitet i trajanje laserskog snopa , za dobar, bezbedan i najbolji mogući rezultat epilacije.

Zakažite Vaš tretman ovde!

Ili nas pozovite na broj: +381 60 731 0137

Pročitajte još:

 

Epilacija-kako do najboljih rezultata?

 

Epilacija popust!

 

Epilacija cene!

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*