Gerovital H3 Formula mladosti, strogo čuvana formula, koju je Dr Ana Aslan 1967 godine ugradila u Gerovital kozmetičku liniju! 

GPG4 (Guanozin trifosfat Guanilil Transferaza), prekursor ATP-a, povećava iskoristivost  kiseonika u ćelijama kože, izvor je energije potrebne za sintezu proteina;

SOD (Superoxid dismutaza)-enzim koji se bori protiv starenja, stimuliše sintezu Keratina, Filagrinna,Kolagena,Fibronektina), sprečava oštećenjja izazvana UV zračenjem, pa tako sprečava fotostarenje!

Trylagen: stimuliše sintezu Kolagena tipa I, II i IV, kontroliše dimenzije kolagenih vlakana, što je kasnije važno u procesu njihove razgradnje! Sprečava oštećenja na kolagenskim nitima u starijoj dobi!

Gatuline: biljni miorelaksans, kojim se postiže tzv. Botox efekat na koži!                    

Mlečna kiselina: ujednačava ten i rehidrira kožu!

Vitamin A i E: zajedno sa SOD i Trylagenom, stimuliše sintezu vezivnih vlakana!

Hijaluronska kiselina i lipozomi: hidriraju kožu i sprečavaju transdermalni gubitak vode!

Natrijum Hijaluronat, ekstrak krastavca(bogat aminokiselinama) i vitamin E, omekšavaju, hidriraju i toniraju kožu i sprečavaju starenje;

Maslinovo ulje-igra ključnu ulogu u očuvanju i zaštiti hidrolipidne barijere kože. Posebno važno u sredstvima za čišćenje kože gde kao blagotvorna supstanca, koju svaka koža voli i dobro podnosi, efektno veže za sebe i skida sa kože šminku i sve nečistoće, nežno i temeljito!

Ulje i ekstrakt Nevena-podstiču cirkulaciju i na taj način pospešuju regeneraciju kože;

Ulje Avokada, minerali, Lecitin, Provitamin A, vitamini B, C, D i E, aktiviraju ćelijski metabolizam, blokiraju štetno dejstvo slobodnih radikala i štite kožu od prekomernog isušivanja;

Sepilift (Dipalmitoyl Hydroxyproline), u kombinaciji sa Palmitinskom kiselinom, obezbedjuje dugotrajnu hidrataciju, sprečava nastanak bora i isušivanje kože, zateže kožu tako što stimuliše kontrakciju kolagenih vlakana i štiti od slobodnih radikala;

Kakao butter, snažno stimuliše  rehidrataciju i regeneraciju kože, sprečava transdermalni gubitak vode, štiti od štetnog dejstva UV zraka i slobodnih radikala.

Papain mikrokapsule, omogućavaju nežan, a temeljit i dovoljan piling kože, čime se koža čisti i priprema za koktele koji se nadalje nanose! Papain jednstavno, detoksikuje, skida istrošene ćelije sa površine kože, te stimuliše regeneraciju!

Boswellia serata extrakct-inhibira enzime koji učestvuju u inflamatornim procesima, te tako umiruje kožu, ublažavaju crvenilo, svrab i peckanje, karakteristično za osetljivu kožu.

Ekstrakt organski uzgojenih Goji berry bobica: sadrži glikoz-amino-glikane, proteine, minerale i oligoelemente(Kalcijum,Cink,Selen Gvoždje…), aminokiseline, polifenole i vitamine (C, B1, B2, B6). Ima snažene energizujuće efekte, fotoprotektant je i snažan antiokidans. Stimuliše sintezu kolagena i regeneraciju, pa samim tim ispoljava snažan antiejdž efekat!

Essenskin – izvor Kalcijuma i esencijalnih aminokiselina. Uspostavlja homeostazu i omogućava pravilno funkcionisanje ćelija kože, čime se ubrzava i optimizuje, diferencijacija i proliferacija keratinocita, a kao rezultat dobija elastična i zategnuta koža.

Ferulan complex (pirinčano ulje i Ferulinska kiselina) – snažno se bori protiv slobodnih radikala i ima mnogostruko jače antiokidativno dejstvo od mnogih poznatih antioksidanasa , pa je najkorisnije za kožu koja se često izlaže uv zracima (sunce, solarijum). Umiruje iritacije i prevenira starenje!

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *