Koji je aparat za epilaciju najefektniji?

Koji je aparat za epilaciju najefektniji?

 

Za trajno uklanjanje dlaka, najpopularniji aparati su Laseri, IPL aparati ili kombinacije Lasera, IPL-a i radiofrekvence! 

Laser se koristi već 30-tak godina sa izuzetno dobrim iskustvom kada su u pitanju i rezultati i moguće neželjene propratne pojave!

IPL je tehnologija nešto novijeg datuma, nastala najpre kao rezultat težnje da se osobama sa tamnom kožom omogući trajno uklanjanje dlačica. IPL nije laser!

Laserska epilacija zasniva se na principu selektivne fototermolize-kada svetlosni snop lasera(Diodni, Alexandrite, Nd Yag-monohromatska koherentna  svetlost) biva apsorbovana od strane pigmenta eumelanina dlake, pri čemu se dlaka, sve do korena zagreje toliko da matične ćelije više nisu u stanju da proizvedu novu dlaku!

Većina profesionalaca smatra da isključivo Laser može dati dobre rezultate, te je sada samo laserska epilacija,  sinonim za trajnu epilaciju!

 

Laser Talasna dužina(nm) Izvor svetlosti Tip kože na kojoj se može koristiti
Alexandrite 755 nm Blizu infracrvene Svi tipovi kože
Diodni 810 nm Blizu infracrvene Svetla do srednje tamna
Nd:YAG 1064 nm Infracrvena Tamna
Intense pulsed light (IPL ) 650 nm-1200 nm Nije laser

 

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, i mi prednost dajemo Laseru i smatramo da svaki centar koji ozbiljno planira da se bavi epilacijom, mora biti opremljen  makar Alexandritnim i Diodnim Laserom. 

 

 

 

 

                                                                                                                                             

Konkurencija u industriji lepote je jako velika, pa je mala verovatnoća da će se i jedna firma usuditi da proizvede aparat, koji „ne radi posao“! Cene ovakvih aparata kreću se od 20 000 e -100 000 e, a cena reparacije sondi ide od 2000 e do 18 000e, pa je takodje mala verovatnoća da će neko kupiti za svoju firmu aparat i dati toliki novac, a da pre toga nije siguran da on daje dobre rezultate!

Najsavremeniji aparati za epilaciju, stalno se unapredjuju! Najviše u smislu bržeg izvodjenja tretmana(veličina radne površine je veća), boljeg hladjenja, životnog veka sonde, minimalne neprijatnosti tokom tretmana, ali  svi moraju dati dobar rezultat!

Aparat firme DEKALumenis, Alma, Iškar medikal, proizveden 2009 sigurno će dati dobar rezultat kao i aparat  proizveden 2017, samo će recimo tretman biti brže uradjen i skoro, potpuno bezbolan(integrisano hladjenje)! Aparati najnovije generacije, sa integrisanim hladjenjem, će moći da rade ceo dan, bez prestanka, dok će nešto stariji tip lasera zahtevati “odmaranje” aparata.

U rezultat ne bi trebalo biti sumnje!

 


Ono što je najvažnije, kako bi laserska epilacija bila efektna i kako bi sveukupno iskustvo tretmana epilacije bilo dobro, osim pouzdanog  aparata, koji se redovno servisira, je profesionalac,  koji će maksimalno korektno izvesti tretman i vaša priprema za epilaciju!
Bez toga i najskuplji aparati će dati samo polovičan rezultat!

Naravno, morate biti i kandidat za epilaciju! Više o tome pročitajte ovde!

 

Tokom pisanja ovog teksta, istraživali smo kakva su iskustva devojaka nakon epilacije, na najpopularnijim forumima kod nas i u svetu, u zavisnosti od aparata kojim im je tretman radjen i cene! Najčešća svedočenja i naša zapažanja su: neke devojke uradile su epilaciju na najprestižnijim klinikama i salonima, za nešto veću cenu i bile su potpuno zadovoljne rezultatom,  neke su radile lasersku epilaciju u „salonu u komšiliku“, po nižoj ceni i prezadovoljne su! Kod nekih su rezultati bili drastično različiti, a radjeno im je apsolutno istim  aparatom u različitim salonima za epilaciju, po istoj ceni! Nekima je tretman trajao kratko(platile su nešto veću cenu), a zadovoljne su rezulatom, nekima dugo (po nižoj ceni), a i one su zadovoljne rezultatom. Dakle: dobar Laser za trajno uklanjanje dlaka (Alexandrit 755, Diod 808 i 810, ND Yag), adekvatna priprema i dobro uradjen tretman, u prostoru koji ste odabrali za lasersku epilaciju garant su uspeha! 

Moramo da se ogradimo, kada su u pitanju laserski uredjaji proizvedeni u Kini. Ne zato što sumnjamo u rezultate koje postižu, već zato što sa takvim aparatima nemamo baš nikakvog iskustva!

 

Zakažite Vaš tretman ovde!

Ili nas pozovite na broj: +381 60 731 0137

 

 

Laserska epilacija!

Pa zar jedan tretman epilacije neće biti dovoljan?

Epilacija nausnica i brade!

 

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*