Laserska epilacija-Kako do savršenih rezultata?

Laserska epilacija-Kako do savršenih rezultata?

 

 

Trajna redukcija prekomerne maljavosti (trajna epilacija), postala je trend i sve veći broj žena i muškaraca želi, da se trajno reši dlaka i problema koji se često javljaju kao posledica dosadašnjih načina uklanjanja dlaka (depilacija voskom, elektro depilatorima, brijačem, koncem…)

Neravnomerno izrastanje dlačica nakon depilacije voskom čini da,  samo nedelju-dve nakon depilacije, dlačica nema, a onda nastaje „priprema za voskiranje“, u vidu „puštanja dlaka“ da izrastu!
Sve je više onih, koje kao posledicu depilacije voskom imaju urasle dlake i upale korena dlake(folikulitis)!

Iritacija nakon depilacije voskom, brijanja i svih drugih vidova depilacije je skoro obavezna!

Kako bi se izbegle sve neželjene posledice, laserska epilacija je idealno rešenje!

Ali nije dovoljno samo zakazati termin za epilaciju laserom i doći! Kako bi rezultati laserske epilacije bili najbolji mogući, kako bi se što brže došlo i do prvih i do krajnjih rezultata i kako bi broj ukupnih tretmana bio što manji, važno je držati se sledećih upustava:

 

 

 1. Napravite dužu pauzu od poslednjeg čupanja dlačica (kako god da ste ih čupali). Minimalno 4 nedelje, a i dealno i duže! U medjuvremenu dlačice brijte, nemojte ih samo „puštati“ da izrastu!

 

Zašto?

 

Čupanjem dlačica-smanjuje se broj dlačica koje su u fazi rasta, a samo u fazi rasta moguće je trajno uništiti folikul!
Brijanjem se povećava broj dlačica koje su fazi rasta i za očekivati je da će rezultat laserske epilacije biti mnogo bolji, ako dlačice brijete!

Idealno bi bilo da dlačice brijete i izmedju tretmana! Kod osoba koje ne briju dlačice izmedju tretmana, već dlačice počupaju, povećava se ukupan broj tretmana epilacije!

 

 

 1. Dan pre zakazanog termina za tretman laserske epilacije obrijte dlačice!

 

Zašto?

 

Ako  su dlačice preduge, možete imati dosta slabiji rezultat, jer se veliki deo laserskog snopa „potroši“ na deo koji je iznad površine kože, a cilj nam je folikul koji je u koži! Takodje će Vam tretman biti neugodan, a rizikujete i da se dese opekotine! Dosta savremenih lasera za epilaciju, prosto ne može da tretira kožu na kojoj su dlacice duže od 1mm, pa je velika verovatnoća da Vam tretman neće biti uradjen i moraćete ponovo da ga zakažete!

 

 

 1. Pre dolaska na tretman laserske epilacije uradite piling regije koja se tretira!

 

Zašto?

 

Što je koža čistija-efekti su bolji. Uklanjanjem istrošenih epitelnih ćelija sa površine kože, obezbedjujete maksimalan prolazak laserskog snopa u kožu i samim tim bolji rezulatat epilacije!  Možete to uraditi piling gelom za tuširanje! Ako na tretman dolazite kasnije poslepodne, piling uradite prethodno veče ili ujutru!

Na kožu ne nanosite mleka i losione za negu pre dolaska na tretman! Neka koža bude apsolutno čista!

 

 

 1. Nedelju dana pre prvog tretmana laserske epilacije i nedelju dana posle, ne izlažite regiju koja se tretira UV zracima.

 

Zašto?

 

Iako većina lasera za trajno uklanjnanje dlačica ima programe i za osunčanu kožu, verujte nam, mnogo su bolji efekti kad koža nije sveže osunčana. Osim toga, prisetite se da nakon izlaganja UV zracima dlačice gube pigment(„požute“!), što je još jedan od razloga da se ne sunčate neposredno pre tretmana, ako hoćete da se trajno rešite nepoželjnih dlaka, jer pigment je cilj svakog laserskog snopa-što više pigmenta u dlaci -to su bolji rezultati! Poželjno bi bilo da razmak od izlaganja uv zracima bude i duži(2-4 nedelje). Takodje, nedelju dana nakon laserske epilacije, koža može biti nešto osetljivija na UV zrake!

 

 

 1. Ne idite na tretmane potamnjivanje tela i ne koristite kreme za samopotamnjivanje, pre i tokom tretmana laserske epilacije!

 

Zašto?

 

Sredstva za samopotamnjivanje sadrže Eritrulozu i DHA, koji boje i kožu i dlake(čak i ako ste se sveže obrijali pre tretmana). Koža postaje čokoladno preplanula, a dlake najčešće pocrvene ili čak posvetle(zato na sredstvima za samopotamnjivanje stoji da se tokom nanošenja, izbegavaju obrve i kosa).  Kada se boja sa kože ispere, narandžasto crvenkasata boja na dlakama ipak ostaje, a laseri ne prepoznaju crveni pigment!

 

 

 1. Napravite optimalan razmak izmedju tretmana laserske epilacije!

 

Zašto?

 

Često se dešava da efekat prvih tretmana bude takav da i 70-80% dlačica otpadne, pa devojke požure sa sledećim tretmanom, u nadi da će ako pre dodju pre ostati bez svih dlaka! To značajno olakšanje nakon prvih tretmana jeste poželjan start i znak da ćete imati dobar rezulatat na kraju, ali dlačice rastu u „generacijama“ i su samo dva tretmana retko kad dovoljna da se sve generacije dlaka unište!

Prosečan razmak izmedju tretmana laserske epilacije je 4-6 nedelja, ali ako se desi da 4-6 nedelja nakon prethodnog tretmana imate vlo malo ili ni malo dlaka, onda taj razmak mora da se poveća! Jednostavno-treba sačekati da se pojave nove „generacije“, a onda doći na sledeći tretman!U medjuvremenu postojeće dlačice mogu se brijati!

 

 

 

 

(Ovaj tekst, autorsko je delo „Maa’ra“ tima i rezultat je dugogodišnjeg iskustva. Nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova!)

 

 

 

 

Epilacija POPUST

Zakažite tretman ovde!

Ili nas pozovite na broj: +381 60 731 0137

 

 

Svi tekstovi koji govore o laserskoj epilaciji!

 

 

8 komentara

 1. Zelela bih da vas pitam da li je laserska epilacija dostupna za osobe mladje od 18 godina? Imam 16 i vec dugo se mučim sa uraslim dlakama na predelu podkolenica. Hvala unapred😊

  • Maa`ra says:

   Uvažena Mila,

   Tretman laserske epilacije radimo osobama koje imaju 16 godina, ali zahtevamo da Vas prvi dolazak bude u pratnji jednog roditelja.

 2. Sanja Radojcic says:

  Zdravo!
  Htela bih da probam kod vas tretman epilacije!
  Prvo neku manju regiju! Šta mi savetujete? Da uradim nausnice i bradu ili pazuh, bikini?
  Planiram da radim i cele noge i stomak, ali hocu prvo da probam nesto manje!

  • Maa`ra says:

   Uvažena Sanja,
   savetujemo Vam da, za početak, kao probu, uradite pazuh!
   Inače, uvek savetujemo da se za početak rade manje regije, prosto da vidite dinamiku dobijanja rezulatata
   i kako se sveukupno koža ponaša, kako tretmani odmiču!

 3. Danijela Mitrović says:

  Započela sam tretmane u januaru. Uradila sam četiri epilacije nogu i bikinija. Ostalo mi je oko 20-30% dlačica. Poslednju epilaciju sam radila u julu. Željka mi je rekla da je bolje da napravim veću pauzu i da na sledeći tretman dodjem u novembru, ali sam ja nestrpljiva, jer dosadašnji rezultat je zaista odličan, pa sam mislila ako uradim još koji, da će baš sveee dlačice otpasti. Sad sam u dilemi, da li da dodjem na još jedan tretman pre novembra ili da se strpim! Zvala sam vas telefonom, ali je staaalno zauzeto!

  • Maa`ra says:

   Uvažena Danijela, moguće da Vas je neka od koleginica već pozvala i odgovorila na pitanja, ali evo odgovora i ovde! Imamo dosta poziva u toku dana, pa se dešava da je linija stalno zauzeta, ali se trudimo da pozovemo i sve propustene i pozive na čekanju! Najbolje je da poslušate devojku, koja Vam je tretmane radila. 20-30% dlacica koje su ostale, verovatno Vam ne predstavljaju neki poseban problem, pa je bolje da sačekate novembar, ako se pojavi još neka generacija dlaka, kako bi je tim tretmanom obuhvatili! Rezulatat koji već imate je svakako već dovoljno dobar i verovatno Vam niko ne bi mogao obećati neki mnogo bolji! Naš cilj je da sa što manje tretmana, dobijete što bolji rezulatat, te često savetujemo devojke, da naprave veće pauze nakon serije od 3-4 tretmana ako je dobar rezulatat već postignut!

 4. Katarina P. says:

  Odličan podsetnik za pripremu!
  Dolazila sam kod vas pre trudnoće i planiram sad da nastavim i dooobro ću da se pripremim!

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*