Refleksoterapija – Refleksologija stopala

Refleksoterapija – Refleksologija stopala

 

Refleksologija kao drevna isceliteljska veština, zasniva se na principima tradicionalne medicine o kretanju energije kroz telo, čijom se blokadom ili stimulacijom postiže balans i ozdravljenje pojedinačnih organa i organizma u celosti! Refleksologija tj. refleksoterapija postoji više od 5000 godina. Za mnoge civilizacije refleksologija je bila nezaobilazna stavka u terapiji raznih bolnih stanja! Zbog pozitivnih iskustava do danas, refleksoterapija zauzima značajno mesto i spada u grupu prihvaćenih pravaca tradicionalne medicine, a veoma se često kao poželjna dodatna procedura koristi u rešavanju mnogih problema iz domena ortopedije i fizikalne terapije!

 

 

Kako se izvodi?

 

Refleksologija stopala se temelji na načelu postojanja refleksnih zona na  stopalima , koje odgovaraju odredjenim organima i organskim sistemima u telu, čijom se stimulacijom, posebnom metodom jedinstvenog pritiska, postiže povoljan terapijski rezultat. Klijenti  tokom tretmana osećaju prijatnost i rasterećenje, ali se u izuzetnim situacijama može osetiti i lagana bol, što terapeutu ukazuje na to, koji je organ u disbalansu i na šta treba posebno obratiti pažnju!

 

masaza-refleksologija-maara

 

 

 

Efekti!

Refleksoterapijom pre svega, stimulišemo direktno nervni sistem, podstičemo proizvodnju “dobrih hormona” (endorfin, serotonin…) te brzo utičemo na ublažavanje bola, popravljanje raspoloženja I potiranje negativnih uticaja stresa na organizam! Takodje se normaizuje protok krvi I limfe, što je posebno bitno za funkcionisanje imunog sistema!

 

 

 

Kome se refleksologija preporučuje?

 

 

Hroničnog stresa
Nesanice
Glavobolje
Bolova I grčeva u nogama I rukama
Slabe periferne cirkulacije (hladne noge I ruke)
Zastoja limfe
Nakon sportskih povreda
Kod bolova u kičmi I svih deformiteta kičme (skolioza, kifoza, lordoza, Ishialgia…)
Spuštenih stopala
Problematičnih čukljeva

Preporučuje se posebno kod Fibromialgije tj. Sindroma difuznog idiopatskog mišićno-skeletnog bola!

 

Kome se Refleksoterapija  ne preporučuje?

Trudnicama,Onkološkim bolesnicima,
Osobama sa srčanim pace maker-om,

kod febrilnih stanja
Osobama sa trombotičnim venama!

 

 

 

 

 

 

Trajanje tretmana: do 40’, Cena: 3000 RSD

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*