muške grudi obrasle dlakama sa desne strane, epilirana leva strana

  1. Napravite dužu pauzu od poslednjeg čupanja dlačica voskom, šećernom pastom ili nekim drugim načinom čupanja dlačica! Minimalno 4 nedelje, a i dealno i duže!

Zašto?

Čupanjem dlačica-smanjuje se ukupan broj dlačica i broj dlačica koje su u fazi rasta. Samo u fazi rasta moguće je trajno uništiti folikul!
Što je više dlačica veća je verovatnoća da ćemo ih više i uništiti!

  1. Dan pre zakazanog termina obrijte dlacice tako da koza bude glatka.

Zašto?

Ako  su dlačice preduge, možete imati dosta slabiji rezultat, jer se veliki deo laserskog snopa „potroši“ na deo koji je iznad površine kože, a cilj nam je folikul koji je u koži! Takodje će Vam tretman biti neugodan. Dosta savremenih lasera za epilaciju, prosto ne može da tretira kožu na kojoj su dlacice duže od 1mm, pa je velika verovatnoća da Vam tretman neće biti uradjen i moraćete ponovo da ga zakažete!

  1. Nedelju dana pre prvog tretmana laserske epilacije i nedelju dana posle, ne izlažite regiju koja se tretira UV zracima.

Zašto?

Iako većina lasera za trajno uklanjnanje dlačica ima programe i za tek osunčanu kožu, verujte nam, mnogo su bolji efekti kad koža nije sveže osunčana. Osim toga, prisetite se da nakon izlaganja UV zracima dlačice gube pigment(„požute“!), što je još jedan od razloga da se ne sunčate neposredno pre tretmana, ako hoćete da se trajno rešite nepoželjnih dlaka, jer pigment je cilj svakog laserskog snopa-što više pigmenta u dlaci -to su bolji rezultati! Takodje, nedelju dana nakon laserske epilacije, koža može biti nešto osetljivija na UV zrake!

  1. Ne idite na airbrush tretmane potamnjivanje tela i ne koristite kreme za samopotamnjivanje, pre i tokom tretmana laserske epilacije!

Zašto?

Sredstva za samopotamnjivanje sadrže Eritrulozu i DHA, koji boje i kožu i dlake(čak i ako ste uradili piling pre tretmana). Koža postaje tamno čokoladno preplanula, a dlake najčešće pocrvene ili čak posvetle(zato na sredstvima za samopotamnjivanje stoji da se tokom nanošenja, izbegavaju obrve i kosa).  Kada se boja sa kože ispere, narandžasto crvenkasata boja na dlačicama ostaje, a laseri ne prepoznaju crveni pigment!

  1. Napravite optimalan razmak izmedju tretmana  epilacije laserom!

Zašto?

Često se dešava da efekat prvih tretmana bude takav da i 50-70% dlačica otpadne, pa svi požure sa sledećim tretmanom, u nadi da će ako pre dodju pre ostati bez svih dlaka! Značajno olakšanje nakon prvih tretmana jeste poželjan start i znak da ćete imati dobar rezulatat na kraju, ali dlačice rastu u „generacijama“ i  dva tretmana retko kad su dovoljna da se sve generacije dlaka unište!

Prosečan razmak izmedju tretmana  epilacije laserom je 4-6 nedelja, ali ako se desi da 4-6 nedelja nakon prethodnog tretmana imate vlo malo ili ni malo dlaka, onda taj razmak mora da se poveća! Jednostavno-treba sačekati da se pojave nove „generacije dlaka“, a onda doći na sledeći tretman! U medjuvremenu, ukoliko vam to malo dlačica smeta, možete ih skraćivati trimerom ili brijati, ako vam je lakše!

(Ovaj tekst, autorsko je delo „Maa’ra“ tima i rezultat je dugogodišnjeg iskustva. Nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova!)

Zakažite tretman ovde!

Ili nas pozovite: +381 60 731 0137