Prenatalna masaža se posebno izdvojila kao rezultat trenda zdravog života i interesovanja mnogih trudnica da na sve moguće načine unaprede svoje zdravlje i olakšaju uobičajene tegobe tokom trudnoće i samog čina porodjaja.

Prenatalna masaža je usmerena na specifične potrebe žene tokom trudnoće i podrazumeva se da je isključivo može izvoditi  posebno edukovana osoba, medicinskog obrazovanja i sa ozbiljnim iskustvom iz oblasti zdravlja žene u ovom posebnom periodu! Podrazumeva se da se pre započinjanja ove vrste tretmana, konsultuje i lekar koji vodi trudnoću! Najčešće nema nikakvih smetnji da bi se krenulo na ove izuzetno prijatne tretmane, ali se u nekim slučajevima kao preporuka lekara dobiju i odredjena ograničenja. Recimo, u nekim situacijama se savetuje da se masaža ograniči samo na noge, ruke, lice, glavu i vratni deo kičme, a da se ne obradjuje stomak i donji deo ledja!

Najčešće tegobe žena u periodu trudnoće su:

  • Bol u vratu i ledjima,
  • Slaba cirkulacija,
  • Oticanje nogu i ruku,
  • Nesanica.

Rezultati prenatalne masaže:

Smanjen pritisak na karlicu, donji deo ledja i zglobove stopala,

Eliminisanje osećaja bola u vratu i ledjima, kukovima, nogama,

Priprema mišića koji su važni u toku porodjaja,

Eliminisanje otoka ruku i nogu,

Sprečavanje pojave grčeva u listovima nogu,

Ublažavanje i eliminisanje glavobolja,

Poboljšana cirkulacija krvi,

Olakšan protok limfe,

Sveopšte opuštajuće delovanje na telo i psihu.

Kome se ne preporučuje prenatalna masaža?!

Prenatalna masaža se ne preporučuje:

Trudnicama s rizikom prevermenog porodjaja i drugim rizicima koji zahtevaju stalni nadzor ginekologa (krvni ugrušci, bolovi u trbuhu, preklampsija…)

U prvih 18 nedelja trudnoće!

Šta treba da očekujete tokom masaže!masaža za trudnice kozmetički salon maara

Masažu može i mora izvoditi isključivo specijalno edukovana osoba, medicinski profesionalac, koji razume fiziološke promene u organizmu žene u toku trudnoće, koji zna koje zone se smeju, a koje  ne smeju tretirati tokom masaže i koji ume da prepozna potrebe organizma trudnice za odredjenim pokretima i pritiscima tokom masaže!
Masaža se izvodi u provetrenoj prostoriji, optimalne, prijatne temperature, a sto na kome se izvodi masaža mora biti siguran, udoban i čist! Podrazumeva se da trudnica tokom masaže zauzima najugodniji mogući položaj (najčešće na boku, jednom pa drugom)i da su pri ruci terapeuta jastuci kojim se osigurava optimalna udobnost tokom celog tretmana!
Sredstva kojim se izvodi masaža moraju biti prirodna, neutralna i prijatna za kožu! Najčešće se masaža izvodi čistim bademovim uljem u koje se po želji trudnice mogu dodati kakao puter ili neko kompatibilno i sigurno biljno i/ili mirisno ulje (mandarina, lavanda, neroli, Ylang-Ylang)!

Masaža može različito trajati! Najčešće je to 45′ do 60’!

Učestalost prenatalne masaže!

Preporučuje se da se masaža izvodi po potrebi. Najidealnije bi bilo da se u drugom tromesečju trudnoće izvodi jednom sedmično, a u trećem i češće. Naravno, učestalost  zavisi od tegoba koje se masažom trebaju otkloniti!

Trajanje 45’, Cena: 2500 RSD

Trajanje 60’, Cena :3000 RSD

Trajanje 60’, masaža čokoladom, Cena: 3500 RSD

Zakažite Vaš tretman ovde!

Ili nas pozovite: +381 60 731 0137

(Ovaj tekst, autorsko je delo „Maa’ra“ tima i rezultat je dugogodišnjeg iskustva. Nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova!)

 

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *