Laserska epilacija nausnica, brade, obraza, zulufa
(epilacija lica)

laserska epilacija lica, doktorka radi lasersku epilaciju lica, devojka kojoj se radi epilacija lica, epilacija laserom u esteskom centru Maara

Foto „Maa’ra“

Brkovi i brada? Dlake na obrazima, zulufima i vratu? Neeee! Ne želimo to na svom licu! Ako ih već imamo, skoro da nas i ne zanima zašto su tu!

Možda  su tu zato što smo te dve/tri sitne dlačice na bradi i nausnicama, tu i tamo čupkali pincetom, pa su od dve/tri postale „desetak“!? Najčešće i jeste tako!

Možda se radi o nečem malo komplikovanijem (policistični jajnici, genetska predispozicija, neki lekovi), o čemu se dosta može pročitati na raznim medicinskim portalima, a najbolje bi bilo posavetovati se sa endokrinologom i ginekologom!

Ali, šta god da je razlog, te se dlačice nekako moraju uklanjati!

Već poznati i najčešće upotrebljavani načini uklanjanja dlačica sa lica, znaju da ostave ozbiljne nepoželjne tragove! Pre ili kasnije dobijamo fleke , kao posledicu prečeste depilacije voskom, jer svi koji imaju problem sa dlačicama na nausnicama, bradi, obrazima, zulufima, vratu, znaju da se depilacija voskom mora raditi jednom nedeljno, ako ne i češće, jer se uvek tu već nakon dan/dva pojave neke nove dlačice! Elektroepilatori i čupanje pincetom? Često dovode do folikulitisa i urastanja dlaka. I ovo se mora skoro svakodnevno ponavljati! Svakako da je najbolji način trajnog uklanjanja dlačica sa lica, trajna laserska epilacija!

KAKO SE  NAJBOLJE PRIPREMITI ZA EPILACIJU LICA(nausnice, brada, podbradak, vrat, obrazi, zulufi)?

 1. Ukoliko ste uklanjali dlačice čupanjem (voskom, pincetom ili elektroepilatorima), neka od tog čupanja do prvog tretmana epilacije, prodje najmanje 2 nedelje, a idealno bi bilo 4 nedelje!

 • Zato što dlačice moraju biti na površini kože da bismo mogli da ih uništimo laserom!
 • Zato što se čupanjem, smanjuje broj dlačica koje su u fazi rasta, a samo u fazi rasta možemo trajno uništiti folikul

2. Nemojte se izlagati suncu i veštačkim izvorima uv zračenja 7 dana pre i 7 dana posle laserske epilacije lica!

 • Zato što , bez obzira što laserom možemo tretirati i tamnu kožu, dlačice mogu da postanu svetlije, pa će učinak tretmana možda biti slabiji! Koža nakon laserske epilacije nausnica, brade, obraza, zulufa, može biti malo osteljivija, pa je moguća pojava crvenila, ako ste požurili sa sunčanjem odmah nakon tretmana.

3. Nemojte koristiti kreme za samopotamnjivanje!

 • Zato što dlačice posvetle pod dejstvom eritruloze iz preparata za samopotamnjivanje, pa ih laser neće prepoznati i neće biti učinka!

NAKON LASERSKE EPILACIJE LICA:

 1. Dlačice će nakon tretmana morati da izrastu i “ispadnu” iz kože!

 • Neki naši klijenti su nam rekli, da nakon tretmana nisu zapazili to izrastanje i ispadanje, već su samo posle 2-3 nedelje, shvatili da dlačica jednostavno nema.
 • Kod većeg broja klijenata se dešava da dlačice narednih dana nakon tretmana izrastaju, a onda od druge do četvrte nedelje ispadnu!
 1. Konačan rezultat prethodno uradjenog tretmana se vidi tek nakon 4 nedelje!

 2. Dok dlačice, koje su epilirane, izrastaju i ispadaju, počeće da rastu nove generacije dlačica!

Dlačice na licu rastu nešto brže i to ne bi trebalo da zbuni i obeshrabri! Ne, nisu se “vratile”prethodno istretirane dlačice, već su se pojavile i nove generacije, koje će biti obuhvaćene na sledećem tretmanu!

 1. Iz tretmana u tretman, ukupan broj dlačica se smanjuje!

 2. Za početni rezultat, kod većine potrebno je uraditi najmanje 4 tretmana!

 3. Za konačan rezultat, kod većine, potrebno je uraditi seriju od najmanje 6 – 8 tretmana!

Kao što smo već napisali, broj tretmana, kada je u pitanju epilacija nausnica i brade,  u nekim slučajevima može biti i veći!

 1. Ponekad se dešava da nakon trećeg tretmana neki klijenti imaju utisak da prethodni tretman nije dao očekivani napredak. Najčešće se radi o klijentima, koji su već nakon prvog tretmana imali 50% dlačica manje. To je prolazna faza, koja ne treba da obeshrabri!

 2. Nakon serije, uspešno uradjenih tretmana, sa pravilnim razmacima izmedju tretmana, nekim osobama će biti potreban tretman održavanja postignutih rezulata, najčešće jedan tretman godišnje, u početku, a kasnije i redje!

deka logo

KOLIKO ĆE TRETMANA LASERSKE EPILACIJE LICA BITI POTREBNO?

To je svima koji imaju problem sa nepoželjnim dlačicama na licu, najvažnije pitanje, kada je u pitanju laserska epilacija nausnica i brade i uopšte epilacija lica!
Za početne trajne rezultate, najčešće je potrebno uraditi 4 tretmana sa razmakom od 3-4 nedelje! Naravno, već nakon prvog tretmana dobićete početni rezultat, ali za potpuno rešavanje problema i dugotrajno smanjenje broja dlačica na najmanju moguću meru, uvek je potrebno uraditi seriju od 6-8 tretmana.
Kod nekih osoba broj tretmana može ići i do 10 i tu se najčešće radi o manje pigmentisanim i nešto tanjim dlačicama!
Kod nekih se osoba već nakon prvog tretmana trajno ukloni i 50% dlačica. Najčešće se to dešava kod osoba sa izuzetno tamnim dlakama!
Veći broj tretmana će biti potreban kod osoba koje su veoma dugo uklanjale dlačice voskom, jer voskiranjem se smanjuje broj dlačica koje su fazi rasta, a samo u fazi rasta možemo trajno uništiti dlačice!
Veći broj tretmana biće potreban kod osoba koje nisu izdržale da u pauzama izmedju tretmana epilacije, dlačice ne čupkaju!
Veći broj tretmana biće potreban osobama sa hirzutizmom, policističnim jajnicima i drugim hormonalnim disbalansima, ali je ovo ipak najbolji način uklanjanja dlačica za njih!

RAZMAK IZMEĐU TRETMANA!                                         

Preporučeni razmak izmedju tretmana je 3-4 nedelje. Kod osoba kod kojih nakon 4 nedelje nema dlačica uopšte ili ih ima jako malo, treba sačekati da se pojave nove dlačice i ne treba žuriti sa tretmanom! Kod nekih se osoba dešava da već nakon 4 tretmana, ulaze u fazu „održavanja postignutih rezulatata“,
i sledeći tretman rade tek nakon nekoliko meseci(3-4)!
Nakon uspešno završene serije tretmana, kod nekih osoba će biti potrebno jednom godišnje uraditi tretman održavanja!

Zakažite Vaš tretman ovde!

Ili nas pozovite: +381 60 731 0137

(Ovaj tekst, autorsko je delo „Maa’ra“ tima i rezultat je dugogodišnjeg iskustva. Nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova! Fotografije su snimljene u Estetskom centru „Maa’ra“ )

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *