Mezoterapija bez igle-neinvazivna mezoterapija

Foto „Maa’ra“

Neinvazivna mezoterapija kao moderna alternativa klasičnoj mezoterapiji, predstavlja estetsku proceduru, kojom se u kožu, uz pomoć različitih metoda, ubacuju visoko kvalitetne hranljive materije, koje tkivu nedostaju, a neophodne su za njegovo pravilno funkcionisanje.

Neinvazivna mezoterapija (mezoterapija bez igle )se može izvoditi različitim metodama:

 1. Fenomen elektroporacije, kog su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i zato 2003 godine dobili Nobelovu nagradu za područje Hemije,
  Takvi  tretmani kod nas su: BTL tretman licaTretman vitaminom C.
 2. Metoda radiotalasne neinvazivne mezoterapije, kada se uz pomoć radiotalasa, koža otvara za hranljive materije koje joj trebaju, a koje se nalaze u koktelu! Takav tretman kod nas je: Equilibrium tretman lica .
 3.  Infuzija Kiseonikom , kada se mešavina Kiseonika i visokovrednog mezokoktela, pod visokim pritiskom ubacuje u kožu! Mnoge se kolege slažu da je ovaj vid neinvazivne mezoterapije, po efektima najsličniji klasičnoj mezoterapiji iglom, a poptpuno je neinvazivan!
  Takav tretman kod nas je Tretman lica kiseonikom!
 4. Hydrafacial metoda, kojom se različitim metodama abrazije i hidroabrazije kože, te fenomenom patentirane Vortex tehnologije, u kožu utiskuju hranljive materije!

Tretmanom  se  ubrzava i poboljšava metabolizam i prokrvljenosti kože i veziva,popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože i veziva.

Neinvazivna mezoterapija, kao i klasična mezoterapija ima za cilj restruktuisanje i  podsticanje prirodnih regenerativnih i reparativnih procesa kože i veziva, što za rezultat ima svež i zdrav izgled.

Do skoro su postojale nedoumice oko toga, šta je efikasnije i šta daje bolje rezultate, klasična ili mezoterapijabez igle. Zapravo se radi o metodama  koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje u kožu velikih molekula,( koje utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidrmalnu barijeru i samim tim ne bi postigle željeni efekat), s tim da se kod klasične mezoterapije koristi špric sa mezokoktelom i igla, a kod neinvazivne tzv. virtuelne mezoterapije, špric i iglu zamenjuju električni i/ili radiofrekventni impulsi, ultrazvuk, kiseonik…

Prednost neinvazivne mezoterapije je ta što je, za razliku od mezoterapije iglom, apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana nikakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda.

Osim u estetske svrhe, ova metoda se koristi i u sportskoj medicini i terapiji uklanjanjanja bola!

Takodje se ubraja u tretmane koje je pozeljno uraditi pred neki vazan dogadjaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista!

 

Supstance koje se najčešće koriste u tretmanu:

 1. Hijaluronska kiselina
 2. Oligoelementi,
 3. Vitamini C, E, B komplex
 4. Retinol
 5. Dexpantenol
 6. Aminokiseline (od kojih su najzastupljenije Asparagin, Glutamin, Tirozin,
  DL Metionin, Valin)

Mezoterapija bez igle se preporučuje za:

 1. Rehidrataciju i postizanje svežeg izgleda
 2. Brzi oporavak koze nakon hemijskih pilinga i laserkih tretmana,
 3. Eliminisanje posledica preteranog izlaganja uv zracima (sunce, solarijum),
 4. Eliminisanje posledica aerozagadjenja, pušenja, stresa i nezdravog načina života
 5. Eliminisanje posledica nepravovremene i neadekvatne nege kože
 6. Ublažavanje bora
 7. Ublažavanje podočnjaka
 8. Popravljanje tonusa
 9. Održavanje rezultata postignutih nekom drugom metodom(fileri, botox, nehiruški ili hiruški lifting lica, vrata i dekoltea, klasična mezoterapija).

     Stanja kada se mezoterapija ne preporučuje!

Uzevši u obzir da se kod nas rade skoro sve poznate metode neinvazivne mezoterapije, u mogućnosti smo da svakoj osobi uradimo tretman neinvazivne mezoterapije, bez obzira na godine i fizičko stanje!
Tretman neinvazivne mezoterapije možemo raditi čak i trudnicama! Relativne kontraindikacije su opisane, za svaki tretman posebno!

Dinamika i broj tretmana!

Prema dosadašnjim iskustvu, najbolji rezultati se dobijaju kada  se tretmani izvode u seriji, od 4- 6 tretmana, sa razmacima 7-10 dana. Tretman se može uraditi i jednokratno, s ciljem postizanja brze rehidratacije i osveženja lica pred neki važan dogadjaj ili kao tretman kontinuirane nege jednom mesečno!

Cena neinvazivne mezoterapije, zavisi od metode koju tokom tretmana koristimo i kreće se od 4000 rsd, ako radimo virtuelnu mezoterapiju radiotalasima, do 16000, ako kao metodu izaberemo Hydrafacial!

Ovaj tekst autorsko je delo Centra „Maa’ra“! Kao i svi tekstovi na ovom sajtu, nije prepisan iz knjige, sa portala ili nekog drugog sajta, već je rezultat dugogodišnjeg iskustva!

Zakazite Vas tretman ovde

Ili nas pozovite: 060 731 0137

babor kozmetika logo

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *