Kombinacija cvekle i šargarepe predstavlja jedan od najboljih kućnih lekova protiv starenja. Ako želite da imate zdravu i lepu kožu, smanjite vidljivost postojećih bora i sprečite da bore ponovo nastanu, poslušajte savet mnogih dermatologa i isprobajte ovu lekovitu kombinaciju!

Bilo bi idealno krenuti u borbu protiv bora sa svih strana, pa tako evo tri načina upotrebe ovih lekovitih i lako dostupnih namirnica:

  1. Sokovi

Pomešajte sok od cvekle sa sokom od šargarepe i uživajte u svom „napitku za pomlađivanje“.

  1. Obroci

Napravite salatu od izrendane cvekle i šargarepe, za samostalan obrok,  a možete ih dodati  u testenine ili pirinač kao salatu.
Poznato je da je ova kombinacija daje osećaj sitosti, pa se preporučuje osobama, koje žele smanjiti telesnu težinu,a bez da ugroze zdravlje. Naime, tokom trajanja raznih dijeta, smanjuje se unos vitamina, minerala, belančevina, vlakana – šargarepa, a posebno cvekla, kao riznica skoro svih minerala i vitamina koji su nam dnevno potrebni, a pri tom vrlo niskog kalorijskog indeksa, predstavlja savršen izbor.

  1. Maska za lice

Iseckajte cveklu i šargarepu u blenderu, pa tu mešavinu stavite na lice poput maske. Isperite nakon 15 minuta, a onda uživajte u osveženoj koži. Masku možete da nanosite koliko god puta, u toku nedelje želite, ali bi bilo idealno da uz ovu negu kože spolja, konzumirate sokove i salate od sveže cvekle i šargarepe, te tako odnegujete ceo organizam i kožu kao najveći organ našeg tela, iznutra!

 

Ako volite i da se neko profesionalno brine o nezi Vaše kože, pišite nam ovde!

Ili nas pozovite na broj: +387 60 731 0137

 

 

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *