doktorka i pacijent tokom nanošenja hemijskog pilinga na lice, hemijski piling lica, devojka na hemijskom pilingu lica

Foto „Maa’ra“

Pilinzi su jedna od najstarijih metoda ulepšavanja.Izvode se različitim supstancama i mogu se primeniti kod najrazličitijih indikacija (starenje, akne, fleke, Rozacea… )

Obično se izvode s’ jeseni, jer je koža nakon pilinga osetljivija na sunce!

Izuzetak od ovog pravila je Mandelični piling.

Za masovno uvodjenje ovog pilinga  zaslužan je američki dermatolog, doktor James E. Fulton.

 Zato što odmah uklanja istrošene i devitalizovane ćelije sa površine kože, tretman mandeličnim rastvorom se svrstava u tretmane sa instant rezultatom, nakon kojih koža odmah izgleda čisto i blistavo!

Njegovo antibakterijsko dejstvo se sada najviše koristi u terapiji masne i problematične kože i kože sa aknama, a u poslednje vreme, najčešće se koristi kao tretman izbora u lečenju Rozacee!

Pacijenti sa Rozaceom su u početku veoma skeptični kada im se predloži bilo kakav piling, ali su uglavnom prijatno iznenadjeni i dobrom podnošljivošću i rezulatima pilinga!

Mandelični rastvor, zbog velike molekularne težine, izaziva minimalnu iritaciju tokom i nakon tretmana i karakteristično je da  je peckanje tokom nanošenja rastvora na kožu minimalno, a najčešće u potpunosti izostane, što nije slučaj sa drugim pilinzima.

Osim na površinu kože, ovaj piling deluje i dubinski, tako što stimuliše ćelijsku regeneraciju i stvaranje novog  kolagena, čime koža dobija mladji, lepši i sjajniji izgled.

Posebno je pogodna kao tretman kod tamnije kože i osetljive kože sklone crvenilu, jer se tamne kože ne smeju tretirati svim  pilinzima, zbog mogucnosti nastanka izraženih fleka, a preosetljive i sklone crvenilu, jer im je ovo jedini način da pod kontrolu stave i crvenilo i starenje!

Idealan za ostarelu, hiperpigmentisanu i masnu kožu,

Bezbedan je i daje odlične rezultate,

Ima antiseptčko dejstvo,

Stimuliše remodulaciju tkiva,

Stimuliše sintezu kolagena,

Posebno se preporučuje za zrelu, a problematičnu kožu kao i za Rozaceu.

nanošenja hemijskog pilinga na kožu, devojka na hemijskom pilingu, hemijski piling lica

Foto Maa’ra

Koliko je tretmana potrebno, koja je dinamika izvodjenja i kad se vide rezultati?

Tretmani se rade u seriji od 4 tretmana, sa razmakom ne kraćim od 14 dana. Prvi rezultat se primećuje već nakon prvog tretmana.

Mere opreza!

Per oralna terapija Izotretinoidima (Roakutan)! Tretman se može uraditi 12 meseci nakon prestanka terapije!

Aktivni Herpes!

Trudnoća i laktacija!

Neposredno pre izvodjenja svih tretmana obavlja se konsultacija. Klijent mora dobiti sve neophodne informacije o toku i rezultatima tretmana. Takodje, moramo detaljno biti upoznati sa ličnom anamnezom i  imati potpuni uvid u stanje kože i očekivanja klijenta! Ukoliko ipak postoje bilo kakvi razlozi da se ovakav tretman ne radi, klijent će dobiti detaljne informacije zašto i koje su alternative! Konsultacije se zakazuju i besplatne su!

Trajanje tretmana: 30 min.

Cena tretmana: 7000 rsd

Zakažite Vaš tretman ovde!

Ili nas pozovite: +381 60 731 0137

(Ovaj tekst, autorsko je delo „Maa’ra“ tima i rezultat je dugogodišnjeg iskustva. Nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova! Fotografije su snimljene u Estetskom centru „Maa’ra“ )

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *