EPILACIJA-ISTINE I ZABLUDE

epilacija istine i zablude

Epilacija-istine i zablude

 

  1. Samo jedan tretman epilacije dovoljan je za rezultat!?

NIJE!

Za većinu estetskih i kozmetičkih procedura, jedan tretman nikad nije dovoljan za krajnji i najpoželjniji rezultat! Epilacija se po tome ne razlikuje od drugih tretmana. Budući da dlake rastu u različitim fazama, a da ih samo u fazi rasta možemo trajno ukloniti, DA potrebno je više od jednog tretmana! Istina, najčešće nam se učini da je rezultat najvidljiviji nakon prvog tretmana!
Pre prvog tretmana  „puštamo“ dlake, pa ih na tom prvom dolasku najviše i ima!
Dlake, koje su bile u fazi rasta, uništene su trajno.
Dlačice koje nisu bile u fazi rasta i one kojih nije bilo na površini kože, u trenutku izvodjenja tretmana,  izrašće ponovo.
Ukoliko uradite samo jedan tretman  epilacije, velika je verovatnoća da ćete, ako ne nastavite, ostati samo sa oko 20% dlaka manje!

Postoje i izuzetci, kada se nakon prvog tretmana trajno izgubi 40-50% dlaka. Ne postoji precizan način da saznamo zašto neke žene imaju tako dobre rezultate nakon samo jednog tretmana, a nekim, za prvi ozbiljan rezultat trebaju 3-4 tratmana! Svakako je dobra priprema za svaki tretman epilacije , ključna i može mnogo da doprinese dobijanju dobrih rezultata što pre!

 

  1. Laserskom epilacijom mozemo pojačati rast dlaka!?

NEMOGUĆE!

Da je to istina, epilacija bi bila lek za problem ćelavosti. Činjenica je da se naše telo tokom godina menja i da u nekom životnom dobu, sa nekih regija na telu dlačice otpadnu, a na delovim na kojima  nikad nije bilo, počinju da rastu. Laserska epilacija ne može ni u kom slučaju pojačati maljavost, može je samo smanjiti. Laser trajno uništava folikul dlake i iz tog se folikula nikada neće razviti nova dlaka. Laserom ne možemo uništiti dlaku koja, u toku izvodjenja  tretmana, nije postojala na površini kože.

 

laserska epilacija maara beograd

Foto ‚‚Maa`ra“

 

  1. Epilacija je veoma bolan tretman!?

NIJE!

U periodu kada su se pojavili prvi laseri za epilaciju, istina je da su tretmani bili dosta neprijatniji nego što su danas. Ni tada epilacija nije bila neprijatnija od depilacije voskom ili čupanja dlačica elektroepilatorima. Savremeni uredjaji danas, omogućili su nam da tretman laserske epilacije bude skoro bezbolan. Na većini regija, tretman je takav da se oseti samo blago zagrevanje. Na regiji bikini i perianalne zone,  može se osetiti jače peckanje, koje traje delić sekunde! Kako tretmani odmiču, broj dlačica se smanjuje, pa je i senzacija peckanja sve blaža.

  1. Trajno uklanjanje dlaka ne može i ne sme se raditi leti!?

MOŽE!

Savremeni laseri za trajnu epilaciju su bezbedni za upotrebu na tamnoj i osunčanoj koži! Dovoljno je napraviti razmak 7 dana pre i 7 dana posle sunčanja! Kod osoba koje su duže boravile na moru, ako su pod dejstvom sunca dlačice posvetlele, trebalo sačekati makar dve nedelje, jer bi zbog manje pigmenta u dlaci, rezultat mogao biti slabiji!

  1. Laseri za epilaciju vam prilikom tretmana mogu oštetiti unutrasnje organe!?

NE MOGU!

Laser targetira isključivo pigment melanin u dlaci, tek nekoliko milimetara u dubinu i ne postoji ni minimum šanse da bi mogao da našteti unutrašnjim organima. Laser se u svrhu trajnog uklanjanja dlaka koristi jako dugo i do sad nikada nije prijavljen ni jedan slučaj bilo kakvih sistemskih tegoba nakon tretmana.

 

  1. Lasersko uklanjanje dlačica je jedini način da se trajno uklone dlake!?

JESTE!

 

Ne postoji metoda trajnog uklanjanja svih dlačica, ali je lasersko uklanjanje dlačica trenutno je najbliže tome. Rezultat koji se može očekivati nakon serije od 6-8 tretmana je oko 80% manje dlaka.

  1. Epilacija je veoma skupa!?

NIJE!

Ako izračunate koliko novca potrošite na razne preparate  i aparate za uklanjanje dlačica, sredstva za sprečavanje urastanja dlaka, losione za umirivanja nakon depilacije, razne druge tretmane od kojih očekujete boljitak, shavatićete da laserska epilacija štedi i novac i vreme.  Rezultat u vidu glatke i ujednačene kože ni jedna druga metoda, osim laserske epilacije, ne može postići.

Popularnost laserske epilacije, učinila je da veliki broj estetskih centara poseduje lasere za trajno uklanjanje dlaka, te je cena tretmana mnogo niža nego ranije!

 

(Ovaj tekst, autorsko je delo „Maa’ra“ tima i rezultat je dugogodišnjeg iskustva. Nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova! Fotografije su snimljene u Estetskom centru „Maa’ra“ )

Zakažite tretman ovde!

Ili nas pozovite: +381 60 731 0137

 

 

0 komentara

Napišite odgovor

Pridružite se diskusiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *